KURKISTUS BLOGIN TAAKSE

Moni on saattanut miettiä miten yrityksessään yksin työskentelevällä yrittäjällä irtoaa aikaa niin moneen, mukaanlukien blogin päivittely säännöllisin väliajoin. Tammikuun puolivälistä lähtien yrityksen toiminnassa on ollut mukana markkinointiviestinnän ja asiakaspalvelualan työharjoittelija Porin Winnovalta, joka on alusta asti vastannut blogitekstien toteutuksesta ja kuvituksesta blogin perustamista myöten. Tämän ajattelimme paljastaa viimeisen harjoitteluviikon kunniaksi.

Nyt haluankin avata kaikille hieman työtehtäviäni täällä ja sitä miksi harjoittelupaikkana tämä onkin ollut kerrassaan loistava oppimisympäristö. Kassatyöskentelyn, liikkeen puhtaanapidon, asiakaspalvelun ja somekanavien markkinoinnin ohella yksi mielekkäimmistä ja innostavimmista tehtävistä on ollut juuri tämän blogin ylläpitäminen. Aiheet tulevat kuin lennosta jokapäiväisen työskentelyn ohella ja ideat ruokkivat toisiaan ja näin hahmottelu onkin jo tehty 🙂

Työtehtäviä on ollut laidasta laitaan ja erilaisuus on tuonut mukanaan uudenlaista miellekkyyttä. Mieleenpainuvimpia tehtäviä ovat olleet liikkeen järjestyksen muuttaminen, jolloin 4 tuntia rekkien siirtelyä ja sommittelua tuntui viideltä minuutilta. Mahtavampaa tunnetta saa hakea kun oman kättensä jäljen näkeminen. Pieni vaihtelu virkistää liikkeen ilmettä ja luo heti erilaisen vaikutelman asiakkaille. Myös leivontapäivät ovat olleet kaikessa erilaisuudessaan mukavia.

Harjoittelupaikkana tämä on ollut hyvin erilainen aiempiin verrattuna ja pelkästään hyvällä tavalla. Monia uusia näkökulmia markkinointiin ja asiakaspalveluun sekä yrittäjyyteen on tullut viimeisten parin kuukauden aikana ja tehtäviä joiden ei uskoisi edes liittyvän aiheisiin, on tullut tehtyä ja huomattua niiden olevan melko tärkeäkin osa aihetta. Harjoittelu on tuonut vahvasti mukanaan uutta tietoa ja opettanut paljon erilaista työnteosta ja erityisesti markkinoinnista. Kiinnostavaa on ollut huomata miten koulussa paljon painotettu ainerajat ylittävä työskentely on hyvin vahvana myös työelämässä omalla tavallaan.

Vaikka hyviä puolia on aina huomattavasti helpompi hakea ja tuoda esiin, on jokaisessa asiassa kääntöpuolensa. Vaikka niiden etsintä haastavalta tuntuikin, oli niitäkin haettava ettei harjoittelu liian ruusuiselta tuntuisi 😉 Ajoittain on nimittäin vaivannut lievä tekemisenpuute. Kun ulkona on riehunut lumimyrsky eikä asiakkaita ole liikkeeseen eksynyt kuin muutama, on tekemisen etsinnässä itsessään jo ollut tekemistä melko lailla.

Toivottavasti jokainen blogiamme joskus lukenut, on päässyt edes hieman kärryille siitä mitä työmme täällä Second hand treasuresilla on ja miten paljon nautimme siitä mitä pystymme asiakkaillemme tarjoamaan. Unohtamatta tietenkään sitä miten haluamme kaiken aikaa tässä muuttuvassa maailmassa kehittää itseämme ja ammattitaitoamme juuri Teitä varten.

Tällä erää kiitän ja kumarran toivottaen jokaiselle ihanaa kevään jatkoa ja tulevaa kesää. Muistetaan ihmiset jatkossakin käydä kirppareilla. Jaksetaan pysyä positiivisina ja uskotaan valoisaan tulevaisuuteen! 🙂

-Iina